The Husband’s Secret; Liane Moriarty

husbands secretVēl viena no vasaras atvaļinājumā lasītajām grāmatām. Perfekti piemērota ne tikai pludmalei, bet arī jebkuram brīdim, kad gribas viegli atslēgties no realitātes un sekot līdzi intrigai.

Viss sākas ar to, ka Cecīlija atrod vēstuli no sava vīra, kur teikts “atvērt tikai manas nāves gadījumā”. Viņas dzīve ir perfekta: brīnišķīgs vīrs, trīs burvīgi bērni, veiksmīga karjera. Cecīlija ir teicamniece absolūti visās jomās. Taču nu ir parādījusies šī vēstule un viņai jāizlemj, ko ar to darīt? Vai turēties pretī kārdinājumam un izlikties, ka nekad tādu nav redzējusi? Vai arī tomēr atvērt?

Paralēli risinās vēl divu sieviešu stāsta līnijas. Tesu kā no zilām debesīm pārsteidz vīra paziņojums, ka viņš ir iemīlējies Tesas labākajā draudzenē un māsīcā Felicitā. Jūtas ir abpusējas. Un, starp citu, viņiem visiem trim kopā pieder uzņēmums. Līdz ar to Tesas dzīve visās jomās pēkšņi sabrūk viņas acu priekšā.
Savukārt Reičela ir jau kundze gados, kura tā arī nav tikusi pāri savas meitas slepkavībai, kas notika pirms daudziem gadiem un vainīgais tā arī netika atrasts. Turklāt tagad Reičelas dēls ar sievu grasās pārcelties uz Ņujorku un, protams, ņemt līdzi mazo dēliņu, kurš ir vienīgais Reičelas dzīves prieks un acuraugs.
Sākotnēji šķiet, ka stāsti norisinās paralēli, taču tad pamazām tie savijas kopā, līdz nonāk pie atrisinājuma. Man gan šķita, ka Tesas stāsts tomēr bija nedaudz aiz matiem pievilkts visā kopainā, taču tas pats par sevi bija pietiekami interesants, lai noturētu manu uzmanību.

Autore ir diezgan slavena ar saviem aizraujošajiem bestselleriem, varbūt tāpēc es biju sacerējusies uz kaut ko nedaudz vairāk, nekā saņēmu. Iespējams, es gaidīju kaut ko līdzīgu spērienam pa pakrūti kā “Gone Girl“, taču šajā gadījumā grāmatas varoņi neiezagās manā galvā un nesāka sēt aizdomu šaubas par pašas realitāti.

Šo grāmatu es lasīju diezgan atsvešināti, tikai dažos brīžos parādījās kaut kāds līdzpārdzīvojums, tomēr, ņemot vērā, veikli savērpto sižeta intrigu, lasīt bija interesanti un aizraujoši. Nevienu brīdi stāstījums nezaudēja ritmu, liekot šķirt lapas uz priekšu, bez domām par naktsmiegu vai ikdienas rūpēm.
Man jau Kindlā ir sarūpētas vēl dažas no Liane Moriarty grāmatām, brīžiem, kad gribēsies kaut ko viegli lasāmu, kur var ātri aizmirsties, tomēr nezaudējot kvalitāti un iztiekot bez banalitātēm.

Vērtējums: 3 no 5 zvaigznēm.

Attēls ņemts šeit.

About Grāmatu tārps

pavasarazieds@yahoo.co.uk
Šis ieraksts tika publicēts 3 zvaigznes, Angliski ar birkām , , , , , , , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

1 Responses to The Husband’s Secret; Liane Moriarty

  1. Atbalsojums: 2014.gada mēnešu pirmie teikumi | Grāmatu tārps

Komentēt